Rational
Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ COMBI-STEAMER
Το 1976 η γερμανική RATIONAL κατασκεύασε τον πρώτο της φούρνο θερμού αέρα και ατμού τοποθετώντας μία ατμογεννήτρια μέσα σε έναν κοινό κυκλοθερμικό φούρνο.
Έκτοτε η εταιρεία συνεχώς εξελίσσει τους φούρνους της επενδύοντας σημαντικά ποσά στην τεχνολογική έρευνα αλλά και στην ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ το 1986 πρωτοπόρησε με την κατασκευή του πρώτου combi-steamer αερίου παγκοσμίως. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τον ηγέτη στην αγορά των combi-steamers με μερίδιο που αγγίζει το 54% σε παγκόσμια κλίμακα σήμερα.
Rational - NETKO PROFI CENTER
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, στην επίσημη ιστοσελίδα της Rational.
iCombi Pro – Νέα διάσταση

Η καινοτομία που εισήγαγε η εταιρεία στην μαγειρική με τη μέτρηση της υγρασίας στον θάλαμο εψήσεως (CLIMA PLUS COMBI) το έτος 2000 έθεσε τον θεμέλιο λίθο για μια τελείως νέα διάσταση απόδοσης στους φούρνους συνδυασμού θερμού αέρα- ατμού. Δίπλα στην προηγμένη τεχνολογία της συσκευής τοποθετήθηκε η ευφυΐα ενός εξελιγμένου λογισμικού. Έτσι, ακόμη και οι πιο πολύπλοκες διαδικασίες μαγειρέματος γίνονται πλέον με χαρακτηριστική ευκολία, σχεδόν με το πάτημα ενός κουμπιού. Διάφορες διαδικασίες ρουτίνας τις αναλαμβάνει πλέον η ίδια η συσκευή.

H εξέλιξη της σειράς το έτος 2004, το πρώτο παγκοσμίως αυτόματο κέντρο μαγειρικής δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στον χώρο. Η πρωτοποριακή μονάδα αυτόματου προγραμματισμού ψησίματος (SELFCOOKING CENTER) ανοίγει τους δρόμους για την απλοποιημένη επιλογή του φαγητού που πρέπει να ετοιμαστεί. Η υπόλοιπη διαδικασία (επιλογή θερμοκρασίας, υγρασίας, χρόνου και φάσεων ψησίματος) είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και ολοκληρώνεται από τον φούρνο με συνεχή έλεγχο και μέτρηση (ο φούρνος παίρνει μετρήσεις και αλλάζει τις παραμέτρους ψησίματος 3600 φορές την ώρα) χωρίς την παραμικρή παρέμβαση του χρήστη. Ο φούρνος προσφέρει επτά κατηγορίες για ψήσιμο: Κρέας, Ψάρι, Πουλερικά, Αρτοσκευάσματα, Φαγητά με Αυγά, Γαρνιτούρες, Αναγέννηση. Στα παραπάνω προγράμματα ο χρήστης επιλέγει μόνο τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να ψηθούν (π.χ. βράσιμο-ψήσιμο, καλοψημένο-μέτρια ψημένο-ενδιάμεσο) από τις επιλογές που του προτείνει ο φούρνος. Παράλληλα δίδονται και οδηγίες και πληροφορίες στην οθόνη για την καθοδήγηση του χρήστη.

Η τελευταία σειρά I COMBI PRO θέτει νέα μέτρα και σταθμά στην επαγγελματική κουζίνα. Ακόμη πιο αποδοτική, ευφυής και οικονομική προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα παραγωγής και οικονομίας ενέργειας με ακόμη συντομότερους χρόνους παρασκευής και ψήσιμο σε διάφορα επίπεδα με μοναδική αξιοπιστία (iProduction Manager). Παράλληλα το σύστημα αυτόματου καθαρισμού και φροντίδας i Care System εξασφαλίζει τον απόλυτα υγιεινό καθαρισμό της συσκευής στο τέλος της ημέρας καθώς και την απομάκρυνση των αλάτων από το μπόιλερ για την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής. Επίσης, το τριπλό κρύσταλλο επιτρέπει επιπλέον 10% εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ο φωτισμός με LED κάνει εύκολη την επίβλεψη από απόσταση καθώς και την εύκολη ειδοποίηση για τον προγραμματισμό σε επίπεδα.

Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί, για να δείτε όλα τα διαθέσιμα μεγέθη συσκευών

Διαθέσιμα μεγέθη συσκευασιών Rational iCombi Pro

Ο ΝΕΟΣ iCombi XS®
Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ

iCombi Classic

Με τη σειρά iCΟΜΒΙ Classic μπορείτε να αποκτήσετε έναν φούρνο συνδυασμού αέρα ατμού ο οποίος πέρα από τις βασικές λειτουργίες σας επιτρέπει ορισμένες επιπλέον χρήσεις.

Τα προγράμματα που προσφέρονται είναι τα εξής:

  • Ατμός στους 100°C
  • Θερμός αέρας από 30 ως 300° C
  • Συνδυασμός Θερμού αέρα ατμού από 30 ως 300° C
  • Αναθέρμανση

Ταυτόχρονα είναι δυνατός ο έλεγχος και η ρύθμιση της υγρασίας του θαλάμου με τη μονάδα Clima Plus® για τη δημιουργία οποιασδήποτε συνταγής. Είναι επίσης, δυνατός ο προγραμματισμός έτσι ώστε να μπορεί να επαναληφθεί μία επιτυχημένη συνταγή. Τέλος, ο φούρνος διαθέτει αυτόματα προγράμματα καθαρισμού με ταμπλέτες, ενώ προσφέρει και καταγραφή μέσω θύρας USB των δεδομένων καθώς και αναβάθμιση του λογισμικού κάθε φορά που χρειάζεται.

Διατίθεται στα ίδια μεγέθη με τον φούρνο iCombi Pro.

iVARIO

Κάθε κουζίνα έχει τις δικές της προκλήσεις, είτε πρόκειται για την κουζίνα σε ένα à la carte εστιατόριο είτε σε μια εταιρεία τροφοδοσίας, είτε προετοιμάζουμε 30 μερίδες είτε χιλιάδες γεύματα. Όλες όμως οι κουζίνες έχουν το ίδιο πρόβλημα: έλλειψη χρόνου και χώρου.

Η Rational με την πολυλειτουργική συσκευή μαγειρέματος που λανσάρει απελευθερώνει χώρο εργασίας και εισάγει την ευελιξία στην κουζίνα. Απαιτείται μόνο μία συσκευή για να βράσει και να τηγανίσει. Όσο αφορά το βράσιμο, με πολύ απλό αλλά εντυπωσιακό τρόπο ο επαγγελματίας μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο με το iVario. Η συσκευή γεμίζει με νερό, το φέρνει σε βρασμό σε δευτερόλεπτα και αποστραγγίζει αυτόματα τα ζυμαρικά όταν είναι al dente.

Η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής και κεντρικό καντράν κι από την όψη της και μόνο είναι εύκολο στον οποιονδήποτε να μαντέψει ποιες ισχυρές λειτουργίες της αγοράς έχουν ενσωματωθεί στο iVario. Η συσκευή αποδεικνύει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα, ειδικά όταν χρειάζεται να γίνει κάτι γρήγορα στην κουζίνα. Για παράδειγμα, θερμαίνει από 0 έως 200° C σε λιγότερο από 2,5 λεπτά.

Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί, για να δείτε όλα τα διαθέσιμα μεγέθη συσκευών

Διαθέσιμα μεγέθη συσκευασιών Rational iVario
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Μαζί με τους φούρνους RATIONAL μπορείτε να προμηθευτείτε μια σειρά εξαρτήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα ειδικά για την χρήση των φούρνων. Έτσι, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά σκεύη (ταψιά και δοχεία σε διαστάσεις Gastronorm), βάσεις για την τοποθέτηση των μηχανημάτων με χρήση πάγκου ή ερμαρίου, βαγονέτα για την μεταφορά των φαγητών στον χώρο σερβιρίσματος, απορροφητήρες οσμών και συμπυκνωτές υδρατμών για εξωτερικούς χώρους λειτουργίας, ειδικά εξαρτήματα όπως σούβλες για κοτόπουλα ή για αρνιά.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ

Η εταιρεία μας διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μαγειρικές επιδείξεις με τους ειδικούς της Rational.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη δική σας συμμετοχή.

Rational Academy
RATIONAL ACADEMY

Η εταιρεία μας διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εκπαιδεύσεις χρηστών με τους ειδικούς της Rational, επικοινωνήστε μαζί μας για τη δική σας συμμετοχή.

Η ΝΕΤΚΟ Α.Ε. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ RATIONAL